Γήπεδο

Γήπεδο Δερβενίου "Κώστας Βυζάς"

Το γήπεδο Δερβενίου που χρησιμοποιεί ως έδρα ο Αστέρας βρίσκεται στο οροπέδιο της Γκούριας ακριβώς επάνω από το Δερβένι, και ονομάστηκε "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" το 2012 προς τιμήν του εκλιπόντος προέδρου και εμψυχωτή της ομάδας. Η έκταση αγοράστηκε στις 10 Απριλίου 1977 αντί 106.000 δρχ. ποσού που μαζεύτηκε με έρανο από τους κατοίκους του Δερβενίου. Τα έργα κατασκευής ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο του 1977 και κόστισαν συνολικά 250.000 δρχ. Στον πρώτο επίσημο αγώνα, στις 26 Δεκεμβρίου 1977 ο Αστέρας νίκησε τον ΠΑΣ Άγιοι Θεόδωροι με 4 - 0.

Το 1998 ο Αστέρας παραχωρεί το γήπεδο του προς χρήση στον Δήμο Ευρωστίνης. Με την ανασύσταση του Αστέρα το 2006 πραγματοποιήθηκε σειρά έργων για τη συντήρηση του γηπέδου από Νομαρχία και Δήμο. Τα έργα αυτά αφορούσαν στην αποκατάσταση του χωμάτινου αγωνιστικού χώρου και των αποδυτηρίων και στην βελτίωση του δρόμου που οδηγεί στο γήπεδο. Εκτός αυτών, ο Δήμος κατασκεύασε τσιμεντένιες κερκίδες, στις οποίες αργότερα ο Αστέρας με δικά του έξοδα τοποθέτησε πλαστικά καθίσματα.

Από τον Ιούνιο του 2009 ξεκίνησαν οι διαδικασίες από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορινθίας για την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, την κατασκευή νέων αποδυτηρίων, την εγκατάσταση προβολέων φωτισμού καθώς και την κατασκευή σκέπαστρου για τις κερκίδες.

 

Στις 15 Ιανουαρίου 2011 στον πρώτο επίσημο αγώνα στο ανακαινισμένο γήπεδο, ο Αστέρας νίκησε την Προοδευτική Περιγιαλίου με 3 - 1. Το καλοκαίρι 2011 ολοκληρώθηκαν οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και οι προβολείς χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα στις 15 Οκτωβρίου 2011 στον αγώνα Αστέρας - Ηρακλής Ξυλοκάστρου 2 - 0, λόγω της πυκνής νέφωσης και της δυνατής βροχής.

 Οδηγίες πρόσβασης